Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
20°
Ara
Damga İstanbul Haberleri İstanbul'a sözümüzü tutacağız!

İstanbul'a sözümüzü tutacağız!

Temeli 25 Ocak 2024’te atılan, Tarihi Yarımada’daki su baskınları ve selleri ortadan kaldıracak, ‘Samatya Yağmursuyu Tüneli’ projesinde kazı yapan TBM cihazları görevlerini tamamladı. İBB Başkanvekili Nuri Aslan, “Karşı karşıya kaldığımız tüm engellemelere rağmen, İstanbul ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük bir adaletsizlikle mücadele ettiğimiz bu günlerde, sözümüzü tutacağız” dedi

Okunma Süresi: 3 dk

İSKİ, artan nüfusa ek olarak, yoğun yağışlarda kesit yetersizliği sebebi ile bölgede sık sık su taşkınları yaşayan Fatih’e yaklaşık 700 milyon TL’lik yatırımla, 2,5 kilometre uzunluğa sahip “Samatya Yağmursuyu Tüneli” projesini başlatmıştı. Vatan Caddesi, Aksaray Meydanı, Namık Kemal Caddesi, TCDD Altgeçidi, Org. Abdurrahman Nafiz Gürman Caddesi, Samatya Devlet Hastanesi Önü, TCDD Alt Geçidi gibi ana arter nitelikli önemli noktaları ve bağlantılı oldukları cadde/sokaklarda taşkın sorununu tarihe gömecek projede TBM’ler (tünel açma makinesi), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 25 Ocak 2024’te katıldığı törenle çalışmalarına başlamıştı. Projenin kaba tünellerini kazan TBM’ler çalışmalarını tamamladı. TBM’ler, son çıkış noktası olan Aksaray Vatan Caddesi Muratpaşa Parkı’nda düzenlenen etkinlikle “gün yüzüne” çıktı.

Su baskını oluyordu

Bölgede yaşanan ve yaşanması olası su baskınlarını önleyen projenin TBM çıkışı için düzenlenen etkinlik, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ile İSKİ Genel Müdür Vekili Vahit Doğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Sözlerine İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği selamla başlayan Aslan, “Bugün Fatih ilçemizde gerçekleştirdiğimiz önemli bir altyapı yatırımı için buradayız. Ekrem Başkanımız, 2019’da göreve geldiğinden bu yana, İstanbul'un kronikleşmiş altyapı sorunları vardı. Dünyanın en önemli kentlerinden biri olan İstanbul'da, seller ve su baskınları yaşanıyordu. Şehrimiz, büyük bir hızla büyümeye devam ederken, altyapısı yenilenmemiş ve atık suyu yağmur suyu ayrımı yapılmamıştı. Altyapının artık yetersiz kaldığı, ömrünü tamamladığı bu bölgelerde yoğun yağışlarda, su baskınları ve seller yaşanıyordu. İstanbul'a yakışmayacak görüntülerle karşı karşıya kalıyorduk. Televizyon kanalları hemen oraya gidip, görüntüler çekip, televizyonlarda yayınlıyorlardı. Bu seller, ne yazık ki can ve mal kaybına sebep oluyordu” dedi.

En doğal hakkımız

İstanbul’un tarihi ilçesi Fatih’in altyapısının da yıllar boyunca ihmal edildiğinin altını çizen Aslan, bu olumsuz sürecin İmamoğlu’nun 2019’da İBB Başkanı olmasından sonra tersine döndüğünü savundu. Aslan, “Ekrem İmamoğlu yönetiminde Büyükşehir Belediyesi, tam 6 yılda, 201 milyar TL parayı, altyapı olarak İstanbul'un altyapısına yatırmıştır. Ve burada ne kıymetli dostumun yönettiği Fatih Belediyesi ayrılmış ne Kadıköy Belediyesi ayrılmıştır. Hatırlarsınız; ‘Üsküdar'da denizle kara birleşti’ dediğimiz günleri televizyonlar çekiyordu. Bugün yaptıklarımızı da çekip bir paylaşmalarını tabii beklemek bizim en doğal hakkımız” şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nu dinledik

“İstanbul böylesine sorunlarla uğraşırken ve biz bu yatırımları yaparken, bir de kentimize büyük bir ihanet projesi olan Kanal İstanbul projesiyle karşı karşıya kaldık” diyen Aslan, “Ekrem Başkanımız, o gün net bir şekilde söylemişti: ‘Kanal, İstanbul'a ihanettir. İstanbul'un kanala değil, altyapıya ihtiyacı var.’ Biz de Ekrem İmamoğlu'nun dediği gibi, bürokrat arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, grup yönetimimizle ve AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber altyapıya önem verdik. Ekrem İmamoğlu'nu dinledik ve dinlemeye de devam ediyoruz. Çünkü onun

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *